Despre noi

Asociaţia de Terapii Suportive Hipoterapia este o organizaţie non-profit, înfiinţată în luna martie 2012, având ca membri fondatori psihologi, psihoterapeuţi, medici şi psihopedagogi, care au decis să îmbogăţească aria de suport a copiilor cu dizabilităţi utilizând terapia cu ajutorul calului şi alte forme de recuperare neuropsihică, disponibile până acum doar în străinătate. Această structură este de drept privat, fiind creată de prieteni şi de admiratori ai copiilor şi ai calului, având ca principale obiective:
 
Să desfăşoare, în condiţii adecvate şi cu persoane specializate, activităţi terapeutice (hipoterapie şi alte tipuri de terapii suportive) care să vină în sprijinul persoanelor cu dizabilităţi (autism, sindrom Down, tetrapareze, parapareze, ADHD şi alte afecţiuni).
 
Să organizeze activităţi cu caracter profesional (ateliere de lucru, şedinţe, schimburi de experienţă, conferinţe, congrese, workshop-uri, stagii de studii etc.) cu participare naţională şi internaţională, pentru informarea la zi cu cercetări şi direcţii de dezvoltare în domeniu.
 
Să sprijine activitatea profesională a membrilor asociaţiei, a psihologilor, a psihopedagogilor şcolari, a terapeuţilor, organizând cu ajutorul formatorilor stagii de formare şi perfecţionare.
 
Să invite specialişti din ţară şi din străinătate pentru a participa la manifestări ştiinţifice şi profesionale de profil, pentru a ţine conferinţe în cadrul ei şi, în acelaşi timp, să faciliteze participarea membrilor săi la reuniuni ştiinţifice şi culturale, naţionale şi internaţionale.
 
Să iniţieze parteneriate, proiecte, programe care să promoveze integrarea în societate a persoanelor cu dizabilităţi.
 
Să dezvolte programe speciale pentru persoanele cu dizabilităţi ( în special copii) fiind foarte bine apreciate progresele obţinute cu ajutorul acestei metode numită de specialişti – Hipoterapie.

OAMENI

Anca Bâlbă

Psiholog clinician, Psihoterapeut

Olga Dimancea

Psihoterapeut

Miruna Jovin

Psiholog clinician, Psihoterapeut

Alexandra-Maria Ciucă

Psiholog clinician, Psihoterapeut

Miruna Lobont

Psiholog clinician, Psihoterapeut

Livia Crețu

Psiholog clinician

Cătălin Munteanu

Voluntar

Mircea Gruia

Voluntar

Andreea Oprica

Psiholog

Ilie

Tata la căluți

CĂLUȚII

Mabel

Mama

Cisco

Băiatul

Freya

Fetița

PARTENERI

Urmărește-ne

© 2022 hipoterapia.ro

Hipoterapia