Urmărește-ne
© 2022 hipoterapia.ro
Presupune ca prim palier evaluarea mecanismelor si functiilor psihice, cu scopul identificarii unor conditii patologice responsabile pentru tulburarile cognitive, afective, de comportament sau dizarmonii de personalitate. Urmatoarea etapa vizeaza interventia psihologica de specialitate, consilierea si terapia suportiva, in sensul dezvoltarii si optimizarii personale, autocunoastere, consiliere specifica obiectivelor medicale.
Fie că doresc sfaturi de parenting adaptate la nevoile copiilor lor, fie că vor doar să afle cât de inteligenţi sunt puştii sau solicită o evaluare pe anumite cerinţe stipulate în recomandarea pe care au primit-o de la un medic interesat de dezvoltarea comportamentală sau cognitivă a copilului, adolescentului sau adultului, evaluarea clinică şi psihodiagnosticarea făcute de un psiholog sunt cheia răspunsului la aceste nevoi.
Diagnostic si evaluare clinica
Psihodiagnosticul are in vedere investigarea factorilor psihologici relevanti pentru desfasurarea diverselor activitati, proces de evaluare psihologica in care se utilizeaza diverse metode si vizeaza analiza de catre psihologul clinician a urmatoarelor aspecte:
Instrumentele psihologice utilizate in procesul de evaluare clinica al Centrului nostru:
BAS (grad de handicap),
ASRS (TSA),
DDE - 2 (dislexie și disortografie),
ICD (tulburări mentale și comportamentale),
ECI 4 (sănătate mintală),
MMSE și MMSE 2 (deteriorări cognitive),
Kohs (abilități cognitive),
RAVEN (IQ),
SCQ (funcționarea socială în TSA),
Denver II (nivel de dezvoltare),
BML (memoria de lucru),
SMALSI (motivaţia şcolară şi strategiile de învăţare),
NEPSY (evaluare neuropsihologică),
NEO-PI R (personalitate),
STAI C (anxietate),
BDI - II (depresie).